woensdag 21 november 2018

Hanne en Justien aan het feest in Oordegem!

Op zaterdag 21/05 ging het KVV AC door in ons eigen putbosstadion te Oordegem. Heel wat vrijwilligers zorgden voor een geslaagde organisatie en gaven zo onze atleten de kans om voor eigen publiek te schitteren… En het mag gezegd worden: dat deden ze ook! In totaal kwamen 8 VS’ers in actie en werden maar liefst 2 Vlaamse titels behaald!

Zowel Hanne Maudens als Justien Grillet waren goed voor een schitterende overwinning. Justien liep te snel voor de concurrentie op de 400m en strandde meteen onder de 54s. Ik heb me laten vertellen dat ze met haar 53.97s nog niet helemaal tevreden was, dus dat belooft alvast voor de toekomst! Hanne haalde het dan weer in het verspringen met een topprestatie: met 6.48m verbeterde ze haar eigen PR aanzienlijk en komt ze wel heel dicht in de buurt bij het BR (6.55m)! Ook op de 800m liet Hanne zien dat ze klaar is voor een top-meerkamp: met 2:17.67 eindigde ze 7e op dit Vlaams kampioenschap.

Verder zagen we nog een aantal werpers, springers en hordenlopers aan het werk. Filip Eeckhout nam als weleer het kogelstoten en discuswerpen voor zijn rekening. Ondanks het feit dat Filip zich in de opwarming blesseerde aan de kuit, wist hij toch nog 2 knappe prestaties neer te zetten: 15.43m was in het kogelstoten net niet voldoende voor het podium (4e op 8cm) en bij het discuswerpen kwam hij met 42.42m (9e) nog heel dicht in de buurt van de finale. In het speerwerpen wist Sven Vereecken wel een finaleplaats in de wacht te slepen met 43.02m en een 8e plaats tot gevolg. Als Sven nu nog wat kan wennen aan de nieuwe aanloop, dan zit er in de toekomst zeker nog meer in!

Zowel Amber Boutens als Lien Rubbrecht kwamen aan de start van de 400mH bij de vrouwen. Hetzelfde kan gezegd worden van Niels Verbraekel bij de mannen. Bij Niels kunnen we jammer genoeg een “DIS” terugvinden in de uitslag, maar Amber en Lien wisten wel zonder problemen de aankomst te bereiken: Amber werd 13e met 64.90s en Lien 19e met 73.03s.

Tenslotte zagen we ook  Jonathan D’hondt nog in actie in het hoogspringen. Jonathan kende echter een moeilijke start van de wedstrijd en raakte niet over zijn aanvangshoogte. Volgende keer beter!

In elk geval nogmaals bedankt aan al onze atleten en medewerkers voor hun inzet!

Read 1520 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.