woensdag 15 augustus 2018

BK Junioren en beloften

Hanne Belgisch kampioen!

Na een schitterend BK cad/sch vorige week was het vandaag de beurt aan onze junioren en beloften. 

We beginnen met het kogelstoten bij de juniores dames. Meerkampster Hanne Maudens kwam naar Nijvel om wat vertrouwen te tanken op een, voor haar, wat minder nummer in de 7-kamp. En of dit lukte? Hanne zette een knappe reeks neer met als beste 11m90. Een knap resultaat dat resulteerde in een Belgische titel en een dik nieuw PR.

Daarna was het de beurt aan junior Sven Vereencken. Sven was al enkele weken goed aan’t werpen op training. Vandaag kwam het er ook uit op wedstrijd. Sven stootte een knap nieuw PR van 11m60 en werd hiermee 9de. Eerder op de dag gooide hij zich met z’n speer naar een 7de plaats (40m96).

Laatste FEThrower in actie was Ruben Heirman. Ruben mocht zowel aan het kogelstoten als het discuswerpen deelnemen bij de beloften en met succes! Ruben realiseerde 2x een nieuw PR. In het kogelstoten werd hij 4de met11m35 en in het discuswerpen wed hij 9de met 33m36.

Op de 200m zagen we 2 VS-ers in actie komen. Junioren Lennert De Lathauwer en Jill De Winter liepen zich respectievelijk in hun reeks naar een 5de en 4de plaats. Lennert liet een mooie 22"55 opmeten en Jill was goed voor 28"46.

Op de baanronde kwamen eerder op de dag ook nog beloften Stefaan Van Caelenbeghe en Niels Verbraekel in actie. Stefaan finishte in 51"54 en werd knap 2de in zijn reeks. Niels was de onfortuinlijkste VS-er van de dag. Na een mooie race op de 400m horden was de laatste horde er te veel aan. Hij schatte de afstand tot de horde wat verkeerd in en kwam ten val, weg was een mogelijke podiumplaats...

Dikke proficiat allemaal ... nu genieten van wat verdiende rust… !

Volledige uitslag.

 

Read 1186 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.