zondag 20 januari 2019

Belgische Kampioenschappen Aflossingen in Moeskroen

Het atletiekjaar loopt op zijn laatste benen. Op 18 september ’16  waren de Belgische Kampioenschappen Aflossingen   geprogrammeerd in het Stade Jeunesse et Sports in Moeskroen (Dottenijs). Het werd een vlotte afhandeling met 6 VS-ploegen bij de deelnemers. In de voormiddag kwamen onze spurters voor 4 x 200m de blauwe baan op. Onze damesploeg alle categorieën Charlotte De Swaef, Amber Boutens, Jill De Winter en Hanne Van Caneyt strandden op een 13e plaats in de totaalstand en de mannen alle categorieën (Niels Verbraekel, Jonathan D'hondt, Jaron Sertin en Brenton De Sutter) dienden vrede te nemen met een 14e plaats. Voor de beide ploegen was een finaleplaats met 8 ploegen te hoog gegrepen. Maar hun deelname verdient onze waardering. In de namiddag konden we ons opwarmen aan 4 VS-ploegen met liefst 3 jongeren ploegen 4 x 800m en 1 alle categorieën ploeg 4 x 400m. Onze meisjes cadetten kwamen als eerste aan de beurt. Omdat onze 4 deelneemsters allemaal 1e jaars cadetten zijn en dus nog geen ervaring hebben met dergelijke kampioenschappen, waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Maar buiten alle verwachtingen lieten zij zich in heel gunstige zin opmerken en speelden mee voor de bronzen medaille en mogen terugblikken op een mooi kampioenschap met hun 4e plaats. Prima tot stand gebracht door Risa Lowagie, Nina Denolf, Julie Van Lunter en Ellis Tieter.

Onze meisjes scholieren wilden niet onderdoen voor hun jongere VS-collega’s. Amber Boutens was onze startloopster en met een schitterende chrono van 2’21” kon Amber de wisselstok in 2e positie doorgeven aan Lut De Clercq die knokte  voor wat ze waard was om in de kopgroep stand te houden. Het zelfde kunnen we zeggen van Annelies Matthijs en Riete Buysse. Een goede 5e plaats was hun beloning. De jongens scholieren werden bij het Oost-Vlaams Kampioenschap 4 x 800m 3e en die prestatie wilden ze nog eens overdoen. Maar de nationale tegenstand was een stuk kwalitatiever dan vorig jaar toen onze scholieren zilver behaalden op het BK met een eindtijd die bijna 3 seconden trager was dan nu in 2016. Maar Bert Bauwens, Louis Vindevogel, Robbe Hofman en Tim Vandenborne waren meer dan verdienstelijk met hun 7e plaats (en ook dank aan reserve Bram Teirlinck). Proficiat aan al onze atleten van de middenafstand.   

Als laatste VS-ploeg kwamen onze mannen  4 x 400m in het strijdperk. Ons 4-tal met Niels Verbraekel, Michiel De Vydt, Lennert De Lathouwer en Stefaan Van Caelenberghe heeft dat echt schitterend gedaan en strandden als 4e in de  totaalstand op 21 honderdsten seconde van het podium.  Ze werden solo reekswinnaar, maar indien zij konden starten in de snelste reeks hadden zij zeker op het podium gestaan. Een dikke proficiat aan het 4-tal waarbij onze jongste deelnemer( scholier Lennert) de snelste chrono van onze ploeg  liep  met een formidabele  49”5 !  

Dank aan alle atleten, trainers en supporters voor hun inzet en steun.

Luc De Winne

Read 1800 times Last modified on %AM, %24 %315 %2016 %06:%sept

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.