dinsdag 23 april 2019

Estafettemarathon Buggenhout 2016

 

Team Spirit ...de film.....of de geestdrift van 16 runners die elk op hun eigen en naar best vermogen maar toch samen de voeten de looppantoffels omdeden teneinde in 2 ploegen de marathonestafette te Buggenhout op 25/9/16 te 10.30uur aan te vatten.
Eén 'licht gemengd' team ( 1 dame en 7 heren), het LDWLA-team (LucDeWinneLangeAfstand) en één ladies-team...de VS-Ladies.!!
Actieterrein : Sporthal De Pit, Buggenhoutbos en directe omgeving.
Ook van de partij : 'ochtendstond geeft goud in de mond', een complexe doch goed geoliede organisatie met trossen vrijwilligers, de zon in een meer dan nazomerse rol.
En zeker niet te vergeten...de artiesten...de acteurs...de actrices...met name alle deelnemers.
Doel : met je team in een zo snel mogelijke performance 42km (verdeeld over 2 epische ronden van 21 km en in ons geval telkens 8 sportievelingen) door de mangel te halen.( snel berekend....elk van ons draafde om en bij 5km of wat meer)
Aanpak : een duidelijke planning van wie wanneer waar hoelang en diens meer loopt, is een noodzakelijk kwaad.....de volgorde...;de beoogde snelheid van de groep bepalen teneinde voor elk wie startte buiten de start-en aankomstzone de juiste shuttle...de juiste bestemming...de juiste tijdsbepaling...toe te lichten in een ongecompliceerd woordje met de nodige kanttekeningen en ijverige notities op de handpalm of enig ander lichaamsdeel(dicht en gemakkelijk bereikbaar voor het oog(linker - en of rechter maakt niet uit)
 
Logistiek : gezien elk aan de slag gaat op een ander tijdstip...een andere locatie...en gezien het stevige zonnetje.....blijft het cruciaal tijdig wat vocht op te slaan....wat stevigers achter de kiezen te duwen...in afwachting van je run om voor geen verrassende 'hamers' komen te staan... Een verwittigd runner is er twee waard....!
 
Opwarming : weeral te linken aan elk zijn startmoment en startlocatie...maar met wat vindingrijkheid kan een gezamelijk voorproefje op een springkasteel heel wat soelaas brengen......
 
Inzet : Onnavolgbaar...omdat.iedereen omzeggens om 08u45 op de briefing present was met uitzondering van ons geheime wapen die opdook op het randje kwestie van de tegenstand niet in onze kaarten te laten kijken. Onnavolgbaar omdat desondanks heel wat andere reeds geplande afspraken de geestdrift er was om voor elkaar te lopen en er te zijn...deel te nemen....just for fun...en ook een beetje voor wat resultaat....
Het leek het verhaal van de drie musketiers maar dan bekeken in een 2 x 8 versie.... Top , ...toch ?
 
De Olympische Gedachte : Met als trefwoorden...: samen....deelnemen....voor elkaar.....geen winstdrang wel ontspannende spanning.....wat is, is....., niets moet....alles kan en mag.....respect voor wat elk doet, elk presteert..elk binnen zijn eigen kunnen ..elk met zijn eigen stijl...zijn klasse....
 
De wedstrijd :
De starter verkeek zich lichtjes op zijn klok...2 minuutjes té vroeg weerklonk het startschot(10.28uur ipv 10.30uur) dat de bonte mengeling van sportievelingen de arena in loodste....marathon, halve marathon en estafettemarathon.....elk met een eigen doel voor ogen.
De VS-Ladies hun volgorde lag al een tijdje vast....LDWLA bepaalde de volgorde voor aanvang....
Beide startlopers hadden er zichtbaar zin in en stevenden met een gerust gemoed af op de 5 km ver verwijderde tweede post...
Het ging langs loswegen, veilig afgebakende straten, authentieke bospaden, verhitte beton,......verfrissend groen weidegras....elk aflossingspunt uitgerust met versterkende stukjes banaan, verleidend water en heerlijk ogende schijfjes of stukjes feloranje gekleurde sinaas. Het weidegras betekende de aankomstzone en of startzone voor de tweede ronde.
Halfweg zaten beide teams nog mooi in positie om in de top 8 te kunnen eindigen.
LDWLA stelde de 21km(half wedstrijd) af te ronden voor klokslag 12.
De VS-Ladies schoven ook vooruit in de goede richting.De meest ervaren Lady en één der jongste Ladies rondden de 21km af met de hand uitgestoken naar een mooie ereplaats.De eerste 2 loopsters van de Ladies hadden vooraf de aanzet gegeven en kranig stand gehouden.
Dit geheel van "womanpower "werd bestendigd door het kwartet laatste ladies. Met soepele tred, sierlijke loopbewegingen, geoliede indeling.....het vrouwelijke instinct en intelligent en met gepaste versnellingen op de juiste plaatsen en een stevig tempo werd na een beklijvende eindspurt door de laatste Lady beslag gelegd op een welverdiende 7de stek op een totaal deelnemersveld van 22 ploegen in een tijd van 3u20'19" aan 4'45" / km.
LDWLA neigde naar pole-position door een blitse start van de eerste runner ...puik overgenomen door runner twee die remonteerde alles en iedereen en klapte af bij loopster drie die het toerental hoog hield tot loper vier. Een plaats inboeten maar de tegenstand zat vreselijk kort op de hielen en ging een paar versnellingen hoger dan wat runner vier normaal aan kan.... Conclusie : niet panikeren....tempo houden...schade beperken en vooropgesteld doel behalen zijnde runner vijf lanceren op de start/aankomstlijn voor deel 2 en dit voor klokslag 12. Missie gelukt.
Vijf vertrok en ging onvervaard naar zes desondanks een straffe stoot op een 1500m-race de dag voordien...zes nam blij over...behield de kalmte ...trok de diesel op toerental en bolde naar 7 die de rode loper uitrolde voor de finishing touch door runner 8......die op zijn beurt zichtbaar fris en monter na een voorafgaand dutje stijlvol de eindmeet voorbij gleed....het brons was binnen in een tijd van 2u46'41" aan 3'57"/km.
 
De honneurs : de verplichting bestond er in het podium te beklimmen als laatste inspanning om de portretrechten te verzilveren...de alom aanwezig oranje gekleurde sponsor te plezieren door met zijn allen gezellig naar het 'vogeltje' te kijken.
Echter zou het niet compleet noch fair zijn geweest om al deze eer en glorie voor LDWLA te houden zonder de VS-Ladies te betrekken in het feestgedruis.
Want 'wat hebben we geleerd vandaag' zou een vermaarde tv-kok al eens durven opperen..... : Samen sterk...één voor allen...allen voor één.
 
Dikke merci en een welgemeende proficiat aan de artiesten(= atleten) van dienst in de juiste volgorde van de battle :
VS-Ladies : Charlotte Tierolf, Celine Devloo, Nele Hillewaere, Julie Vanlunter, Risa Lowagie, Lutgard De Clercq, Annelies Matthijs en Ellis Tieter
LDWLA : Geert Willems, Dieter Roelandt, Kathleen Steenhaut, Filip De Roeck, Guy Matthijs, Olivier Goedertier, Tom Van den Bogaert, Michiel De Vydt
 
 
verslag Filip De Roeck

 

Read 1680 times Last modified on %AM, %27 %265 %2016 %05:%sept

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.