zondag 20 januari 2019

1 gouden en 3 zilveren medailles op Vlaams kampioenschap AC

In het laatste weekend van januari worden traditioneel de Vlaamse kampioenschappen indoor alle categorieën gehouden in de topsporthal van Gent. Met 4 podium plaatsen en een aantal PR’s en CR’s mogen we op een geslaagd kampioenschap terug blikken voor de VS-atleten.

Serena Capponcelli, Italiaanse ex-meerkampster en ex-bobsleester maar woonachtig in Lede, sprong op haar 1ste Vlaamse kampioenschap 1m89 hoog (PR+CR). Deze sprong was niet alleen voldoende voor de Vlaamse titel (*) maar ook goed voor het Italiaanse minimum om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap indoor in Belgrado (Servië) van 3 tot 5 maart. Indien de Italiaanse bond haar selectie bevestigd kunnen we op vrijdag 3 maart om 17u30 uitkijken naar Serena haar kwalificatie hoogspringen.

In dezelfde hoogstaande hoogspring competitie sprong meerkampster Hanne Maudens die in volle voorbereiding is voor de internationaal gerenommeerde meerkamp in Götzis (Oostenrijk) op 27+28-5-2017  voor het eerst hoger dan 1m80. Met haar sprong over 1m81 was dit niet alleen een belangrijke grens maar ook een mooie PR. Goed voor de 2de plaats en zilver.

Justien Grillet nam in de 400m een blitsstart en leek op weg naar de Vlaamse titel maar werd in de laatste meters nog voorbij gesneld door een verrassende sterke  Margo Van Puyvelde (ASVO). Haar tijd van 54”86 was goed voor het zilver maar ongetwijfeld had ze op meer gerekend. Revanche op het BK dan maar.

In het kogelstoten pakte master Filip Eeckhout bij zijn 2de poging uit met een prachtige worp van 16m03 waarmee hij tot de 5de poging aan de leiding ging. Niet tegenstaande de sterke en jongere concurrentie bleek de 16m03 goed voor de 2de plaats en een stevige verbetering van zijn CR indoor bij de masters.

Siemen Timmermans nam deel aan het polsstokspringen en behaalde een knappe 4de plaats met 4m60 (PR indoor). Ondanks deze mooie prestatie had hij toch het gevoel dat er meer inzit, wordt vervolgd op het BK.

Ook knap was de prestatie van 1ste jaar junior Tim Vandenborne op de 1500m. In een ideaal groepje met 4 atleten liet hij zich rustig meedrijven om met een laatste snelle ronde uit te pakken en naar een mooie 5de plaats te lopen. Zijn tijd  4’11”04 was een verpulvering van zijn PR (voorheen 4’19”76).

Nog op de 1500m maar dan bij de dames vertegenwoordigde master  Nele Hillewaere (M50) de VS kleuren. Tussen het jonge geweld liep ze naar een 7de plaats in een tijd van 5’04”55.

400m horden loopster Amber Boutens (1ste jaar junior) liep zowel de 60m horden als de 400m. Op de 60m horden verbeterde ze haar een PR van 9” 39 naar 9”29. Dit was goed voor de 12de prestatie in totaal. Voor de 400m voelde Amber zich niet al te goed en kwam dan ook moeilijk in haar ritme.  Met haar tijd van 62”08 (20ste totaal) bleef ze dan ook een eindje boven haar PR van 60”83.

Lennert De Lathouwer startte in de 1ste reeks, baan 6 aan zijn 200m. Na 2 weken rustig aan te moeten doen omwille van een lichte blessure bleef hij met zijn tijd van 22”89 voor de 2de maal onder de 23” grens en net boven zijn CR van 22”83. Lennert was vooral blij dat hij pijnvrij heeft gelopen. Hopelijk kunnen we hem op de volgende wedstrijden verder zien evolueren.

Als 1ste VS-er van de dag kwam Lien Rubbrecht uit in de reeksen van de 60m. Ondanks een goede start tikte ze de 4de horde zwaar aan waardoor ze haar PR van 9”70 net niet kon verbeteren.  Met 9”80 haalde ze de 18de plaats in totaal.

Grootste pechvogel van de dag was Bram Bollaert in de reeksen van de 60m horden bij de heren. Nadat hij over de 2de horde uit balans geraakt ging hij vol in op de 3de horde en moest de wedstrijd jammer genoeg staken.

 

(*) weetje: ondanks dat Serena Italiaanse is kan ze wel Vlaams kampioen worden omdat ze gedomicilieerd is in Lede en aangesloten is bij een Vlaamse club. Belgisch kampioen kan ze echter niet worden aangezien ze niet de Belgische nationaliteit heeft.

 

De volledige uitslag kan u HIER vinden.

Een verslagje van de FEThrowers is HIER te vinden

 

Met dank aan Pascal voor het verslag!

 

 

Read 1241 times Last modified on %AM, %30 %327 %2017 %06:%jan

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.