dinsdag 18 december 2018

Oost-Vlaams Veldloopkampioenschap te Beveren

7 VS-atleten behalen een podiumplaats op het Oost-Vlaams Veldloopkampioenschap te Beveren

Oost-Vlaamse Kampioenentitel Cross 2017 voor Tineke Commerman, Kathleen Steenhaut en Marie-Jeanne Buyle

De meeste atleten en trainers wisten op voorhand niet welk parcours het zou zijn  in Beveren-Waas omdat er in de omgeving van de piste en sportvelden nog geen officiële veldloop had plaats gevonden. Met de startplaats wat ruimer en enkele bochten van 180° graden minder, was het verder een mooi parcours.

De jonge VS-atleten zetten de dag voor onze club goed in met 3 podiumplaatsen. Anouk De Smet haalde de 3e trede van het podium bij de benjamins ° 2008, Mauro Keppens werd 2e bij de benjamins jongens °2008 en Gabriël Lauwereys kreeg ook de zilveren medaille rond de hals bij de miniemen jongens °2005. Dicht bij het podium eindigden Tuur Van De Rostyne als 5e (benj °2009) en Helena Everaert eveneens als 5e bij de pupillen °2007. Voor de middagpauze kwamen nog alle cadetten aan de beurt en onze 2e vertegenwoordigsters deden het goed. 1e jaars Elsie De Clercq eindigde 14e algemeen en 9e bij het klassement van de 1e jaars. Julie Van Lunter kwam enkele seconden later over de aankomstlijn en was goed voor plaats 18e algemeen en 6e bij de 2e jaars.  William Van De Kerckhove was onze slotloper tijdens de voormiddagsessie en kon tevreden zijn  met de 33e plaats.

Na een vlug tussendoortje konden we ons opmaken voor de langere afstanden en oudere categorieën. Daar stonden ons nog enkele mooie momenten te wachten. De eerste VS-atlete die het veld werd ingestuurd was scholiere Riete Buysse die er met een sterke finish eer eervolle 10e plaats haalde. Bij de jongens scholieren dienden we wat meer geduld te oefenen aan de aankomstzone met de 27e plaats voor Bert Bauwens en op 34 voor Dario Sertin. Toch fijn dat ook zij knokten volgens hun dagwaarde. Korte veldlopen voor dames(seniores-masters) zijn er heel weinig tijdens een winterseizoen. Het was wel geprogrammeerd voor de Oost-Vlaamse  Veldloopkampioenschappen en daar nam Tineke Commerman de kans te baat om de kampioenschapstitel op zak te steken. Een mooie overwinning en beloning voor haar jarenlange inzet : verdiend goud !

Met het oog op enkele indoorwedstrijden trad master Tom Van Den Bogaert aan in de snelle korte cross voor heren. Tegen het jonge geweld is dit natuurlijk geen cadeau. Maar zijn 20e plaats is zeker niet slecht. De volgende reeks op het menu was de gemengde wedstrijd voor juniores en masters dames. Annelies  Matthijs trok fors van leer in de beginfase en voelde dit goed in de laatste ronde. Toch werd Annelies nog 6e juniore en Lut De Clercq nam in dezelfde categorie de 8e plaats voor haar rekening. De 2 voormelde juniores ondervonden tijdens deze wedstrijd dat onze masters W-50 nog altijd op hun strepen staan en sterker voor de dag komen dan de meeste juniores. Kathleen Steenhaut liep een beresterke wedstrijd en spurtte zelfs mee tegen de meer dan 10 jaar jongere master Petra Bruggeman voor de algemene overwinning bij de masters. Petra haalde het nipt, maar Kathleen werd probleemloos kampioen bij de W-50. Op het zelfde podium haalde VS een dubbelslag want Nele Hillewaere werd zoals verwacht ook 2e en dus goed voor zilver. Marie-Jeanne Buyle was goed voor de derde gouden VS-medaille op deze kampioenschappen en dit in de categorie W65. De VS-deelname werd afgesloten door Olivier Goedertier en Kor Van Hoof bij de masters mannen. Kor diende spijtig genoeg het decor voortijdig te verlaten en Olivier bleef de kilometers afmalen als een metronoom : goed voor de 5e plaats bij de M50. Daarmee zat ons geslaagd kampioenschap er op.

Luc De Winne

Read 1033 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.