maandag 18 december 2017

Internationale selecties voor Justien en Myrthe

Deze week werden de selecties voor de European Team Championship, wat de nieuwe benaming is van de vroegere Europabeker, bekend gemaakt. De European Team Championship is een landenteam competitie te vergelijken met de Beker van Vlaanderen waarbij ook 12 landen strijden voor promotie en behoud.

België treedt aan in de First League en daarvoor werd Justien Grillet door de KBAB geselecteerd voor de 4x 400m.

Ze mag in het weekend van 23 tot 25 juni naar het Finse Vaasa afreizen om met de nationale ploeg te strijden voor een ticket naar de hoogste afdeling, de Super League. Jammer genoeg zijn er enkele Belgische toppers zoals Nafi Thiam, Jonathan en Kevin Borlee er niet bij waardoor promotie halen iets moeilijker zal zijn.

 

Myrthe Van Der Borght is na het behalen van de limiet in het kogelstoten op 17 mei in Oordegem opgenomen in de voorselectie voor het European Youth Olympic Festival (EYOF). EYOF is een competitie voor 1ste jaars scholieren en wordt dit jaar in het Hongaarse Gyor georganiseerd van 23 tot en met 29 juli. Myrthe is door de KBAB voorgedragen aan het BOIC dat begin juli de definitieve selectie zal bekend maken, wat normaal een formaliteit is.

 

VS wil beide atleten feliciteren met hun selectie en wensen hun veel succes toe.

Read 317 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.