Print this page

Masters : BVV interclub en Belgische Kampioenschappen piste 2017De maand juni is een mastermaand want gedurende 2 weekends komen zij vol aan bod. De Beker van Vlaanderen is een goede aanloop naar de Belgische Kampioenschappen. Sedert vorig jaar worden voor de BvV de punten samengeteld van de dames en de heren. VS is al heel wat jaren aan de slag in de hoogste afdeling en het was onze bedoeling om ook dit jaar ons behoud te verlengen. Zoals bij iedere club is het telkens een zoektocht om een volledige ploeg aan de start te krijgen. Maar ook nu slaagden we in dit opzet. Daarvoor dank aan alle competitieve masters en gelegenheidsvrijwilligers. Bij de dames en de heren mochten we een nieuwkomer begroeten. Niklaas D’hoker trok nog eens de hoogspringspikes aan en deed dit meer dan behoorlijk. Katelijne Meersseman wou ons helpen door deel te nemen aan de 100m-wedstrijd en hoogspringen. Maar Katelijne werd de pechvogel van de dag met tijdens het hoogspringen een gescheurde achillespees die een dag later werd geopereerd. De revalidatie is ondertussen ingezet en we wensen Katelijne een vlug herstel. Dit ongelukkig toeval bedaarde een beetje de vreugde voor het eindresultaat van onze beide masterploegen : een mooie 5e plaats met 150,5 punten op 2 x 12 ploegen. Van dit puntentotaal namen onze dames er 62,5 punten voor hun rekening en onze heren 88. Onze grootste presteerders waren Filip Eeckhout met 2 keer het maximum en dus winst in kogel en discus, Davy Uyttenhove (speer en ver),  Kor Van Hoof(100 en 400m) en Niklaas D’hoker(hoog). Bij de dames 1 overwinning met Kathleen Steenhaut op 3000m en twee 2e plaatsen met Ingrid Verbeke(800m) en Nele Hilleware(1500m).

Een week later kwamen onze masters terug aan bod en dit voor hun nationale kampioenschappen 2017 op de piste van Ninove en dit gedurende 2 dagen op 17 en 18 juni 2017. Op zaterdag juichten we als VS-supporter voor de Belgische Kampioenentitels van Filip Eeckhout. Eerst met  de kogel waarbij hij een worp van meer dan 15m nodig had om sterke tegenstanders terug te wijzen, vervolgens voegde Filip daar nog een gouden medaille in zijn leeftijdscategorie aan toe met het discuswerpen. Bij de dames had Nele Hillewaere als doel om haar 2 titels van vorig jaar te verlengen. Te beginnen met 1500m in de bakoven van Ninove met meer dan 30° C en met als voornaamste concurrente Corinne Debaets.  Nele liep van de eerste meter op kop en behield die positie tot op de eindstreep. Knap meesterschap en een nieuwe nationale titel als beloning. Ondertussen nam Guy Matthijs  deel aan de 800m en Guy had een goede kans om het podium te halen. Maar die verdomde kuitkwetsuur stak opnieuw de kop op en zo zag Guy die verdiende podiumplaats op 20m van de aankomst aan zijn neus voorbijgaan. Jammer. Ook Marie-Jeanne Buyle was er opnieuw bij en dat betekende ook medaillegewin op 400m (brons)en 1500m (zilver). Davy Uyttenhove was aan de slag in kogel (4e pl M35) en discus (4e pl ).

Een dag later kwam om 10.30uur Kathleen Steenhaut als 1e VS-er aan de startlijn. Ondanks het vroege uur liet de zon zich al fel voelen en dus verre van zuurstofideaal om 12 1/2e ronde af te leggen. Blijkbaar kwam Kathleen niet alleen om de titel te pakken, maar ook het Belgisch record W50 er bovenop. Op authoritaire wijze slaagde zij in haar opzet : Belgisch Kampioen W50 in de nieuwe recordtijd van 18’36”59 over 5000m. Oververdiend proficiat.  In de namiddag was het kijken met zonnebril op naar andere VS-medaillekandidaten.   Davy Uyttenhove kon zijn twee 4e plaatsen van de vorige dag wissen voor 2 medailles nu : goud in polsstokspringen(3m70) en brons in het speerwerpen. Mooi als beloning. We kregen ook nog Kor Van Hoof te zien op de baanronde waarbij de tegenstand niet van de poes was. Met zijn 4e plaats in 55”48 hoefde Kor niet te blozen. Goed opgewarmd na zijn 400m, zagen we Kor terug aan de verspringbak en daar was wel een medaille (zilver) voor hem weggelegd met zijn sprong van 5m52 ! Terwijl onze mannen aan één of andere werp- of springstand aan het knokken waren voor hun podiumplaaats, kwamen nog 2 VS-dames in de Ninoofse arena. Op de 800m liepen de categorieën W45 en W50 samen in de zelfde reeks. Dus W45-er Ingrid Verbeke en W50-er Nele Hillewaere samen aan de start en samen aan de aankomst ! Ingrid werd knap tweede (zilver) na de onklopbare Lizzy Immesoete en Nele verlengde haar kampioenentitel van vorig jaar  enkele tienden van een second na Ingrid en dit na een harde eindsprint om Corinne Debaets voor de 2e keer in evenveel dagen achter zich te houden. Het 2e goud voor Nele was verdiend . Een beetje strijd geeft ook zo veel meer waarde aan een medaille. Zilver en goud voor onze 2 VS-dames : ook voor hen proficiat.

Verslag: Luc De Winne

 

Read 1048 times Last modified on %PM, %19 %653 %2017 %14:%juni