dinsdag 21 mei 2019

Hanne mogelijks op weg naar het WK in Londen

Er bestaat nog een mogelijkheid dat meerkampster Hanne Maudens mag deelnemen aan de Wereldkampioenschappen (WK) atletiek in Londen van 4 tot 13 augustus.

Hanne kan ondanks dat ze KBAB-norm (Belgische atletiek bond) van 6200 punten niet heeft gehaald toch nog in aanmerking komen voor een individueel startbewijs omdat ze wel aan de internationale norm van de IAAF (Internationale atletiekfederatie) voldoet. Ze dient echter af te wachten of de IAAF, die per discipline extra atleten kan oproep op basis van hun geleverde prestaties dit seizoen, dit ook zullen doen. Met haar 6113 punten van de meerkamp in Götzis staat Hanne immers op de 28ste plaats op de wereldranglijst. Op het WK 2015 in Peking waren er 34 deelneemsters aan de meerkamp gestart.

Indien de KBAB toch een uitnodiging ontvangt ligt de eindbeslissing of ze mag deelnemen nog bij hen, zij kunnen dit nog afwijzen of aanvaarden.

De 7-kamp in Londen staat op het programma op 5 en 6 augustus.

We duimen voor Hanne dat ze als noch mag deelnemen zodat ze ervaring kan opdoen op het allerhoogste niveau.

 

Hordeloopster Eline Berings, zevenkampster Hanne Maudens en 200m-specialist Robin Vanderbemden zouden eventueel ook nog in aanmerking komen voor een individueel startbewijs. Alle drie de atleten voldoen aan de internationale criteria om deel te nemen aan het WK, maar moeten de beslissing van de IAAF afwachten die per discipline extra atleten kan uitnodigen op basis van hun geleverde prestatie. Indien dat het geval is, ligt de eindbeslissing bij de KBAB die deze uitnodiging zowel kan aanvaarden als afwijzen.

Read 922 times Last modified on %PM, %25 %614 %2017 %13:%juli

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.