zaterdag 16 februari 2019

KVV AC te Deinze

Hanne en Justien Vlaamse kampioenen 2018

Op zaterdag 19 mei werd er om de Vlaamse titels alle categorieën gestreden in Deinze. 4 VS-atleten  traden aan en presteerden op hoog niveau.

Als eerste was het de beurt aan Hanne Maudens. Hanne nam als laatste voorbereidingswedstrijd op haar meerkamp in Götzis volgende week deel aan het verspringen. In haar eerste poging landde ze 6m23 ver om in de 2de poging naar 6m37 (Wind 0) te springen. Haar derde poging was met 6m40 zelfs nog 3cm verder  maar hierbij blies de wind net iets te hard in het voordeel, nl 2,3m/s. Bij de volgende 3 extra pogingen verbeterde Hanne zich niet meer maar daar zal ze niet om geven want in de meerkamp heb je tenslotte ook maar 3 pogingen. Deze mooie seizoensopener was goed voor de Vlaamse titel en is het bewijs dat de goede vorm er is om net als vorig jaar te schitteren tijdens de meerkamp van Götzis. Hanne haar grootste doel dit seizoen ligt echter in augustus op het Europees kampioenschap (EK) in Berlijn waar ze eveneens op de zevenkamp zal uitkomen.

Rond de klok van 15u maakte Tine Vandenborne als 1ste jaars junior haar debuut op het Vlaams kampioenschap alle categorieën. De start van de 1500m verliep nochtans niet vlekkeloos want 2 meisjes vielen wat resulteerde in een trage 79” aan de 400m. Ook in de 2de ronde bleef de groep compact aan een gezapig tempo lopen maar in de 3de ronde schoof Tine op naar de 6de plaats om in haar laatste 300m nog naar een schitterende en onverhoopte 4de plaats te lopen in een nieuw persoonlijk record van 4’47”80. Van een geslaagd debuut gesproken!

De laatste 2 VS-ers kwamen in actie op de baanronde met horden.

Justien Grillet behaalde vorig jaar in Heusden-Zolder onverwacht de Vlaamse titel en was dus titelverdedigster. Net als vorig jaar  mocht ze van thuisloopster Marlien De Jans stevige concurrentie verwachten, toen was er amper een verschil van 7/100 tussen beide (59”06 tov 59”13). Justien had vorige week tijdens de BvV in Heusden-Zolder al getoond dat ze in zeer goede conditie verkeerde met een overwinning in de 200m en een fantastisch 400m in de 4x 400m waarbij ze indruk maakte. Justien maakte haar favorietenrol waar en liep naar de Vlaamse titel in 58”30 en verwees Marlien net als vorig jaar naar de 2de plaats (59”94), dit nu met duidelijk verschil. Haar 58”30 is slechts negentien honderdsten boven haar PR (58”11) en is een mooie seizoensopener om een schitterend seizoen tegemoet te gaan. Hopelijk kan Justien zich samen met de andere meisjes van de nationale 4x400m ook plaatsen voor het EK in Berlijn.

Niels Verbraekel was als enige VS-er bij de mannen ingeschreven en dit op de 400m horden. Na een winter met blessures en andere fysieke ongemakken had Niels niet de verwachting om zijn 3de plaats van vorig jaar in Heusden-Zolder te herhalen. Maar na vorige week tijdens de BvV in Kortrijk zijn race te winnen tegen niemand minder dan gewezen top-atleet Michaël Bultheel hoopte hij zijn tijd gevoelig te verbeteren, en dan weet je maar nooit wat er kan gebeuren. In een race met enkele nationale toppers als Tim Rummens (DCLA) en Dylan Owusu (RCG) liep Niels naar een seizoensbeste van 55”11 wat resulteerde in een mooie 5de plaats. Met nog een zevental weken ideale voorbereiding tot het Belgisch kampioenschap kan er zeker nog een stuk af van zijn tijd.

Aan iedereen een dikke proficiat en nog veel succes gewenst voor het resterende zomerseizoen. We zijn er van overtuigd dat er nog heel veel mooie prestaties zullen volgen.

 

Bedankt Pascal voor het verslag!

Read 600 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.