zaterdag 16 februari 2019

Hanne in Götzis en Justien op IFAM

Ook op dag 2 op de hypomeeting in Götzis was de zon van de partij. De zevenkampsters begonnen iets voor het middaguur aan hun 5de discipline, het verspringen. Hanne sprong meteen naar 6m32 in haar eerste poging, een SB en verbetering ten opzichte van haar beste meerkampprestatie. In de tweede poging ging ze heel ver, maar helaas kwam ze net te ver uit op de afstootbalk en werd haar poging afgekeurd. Bij de derde sprong nam ze iets meer marge, maar door de veranderende wind was het moeilijk om perfect uit te komen. Ze kwam, ondanks dat ze zeker 18cm op de plank liet liggen, tot 6m36. Alweer een nieuw SB, 12cm onder haar PB. Uitstekend nieuws voor haar puntentotaal waar ze haar voorsprong op haar recordschema nog uitbreidde. 
Bij het speerwerpen kende ze een moeilijke start en kwam ze bij poging 1 niet verder dan 33m16. Gelukkig toonde ze in de tweede poging wel wat ze waard is en met een worp van 40m96 verbeterde ze haar SB. Ondertussen dikte ze haar voorsprong op haar eigen recordschema aan tot 140 punten. Met 5304 punten stond ze achtste en werd ze dan ook ingedeeld in de topreeks voor het afsluitend nummer van de tweedaagse, de 800m. 
Op die 800m liep Hanne attent voorin, al moest ze na 400m een gaatje laten met de koplopers. Bij de laatste 200m zette ze haar laatste versnelling in en ging ze op zoek naar de leiders. Ze finishte uiteindelijk in 2'11"14, goed voor een SB en amper 0"05 van haar PB dat ze hier vorig jaar neerzette. Door die sterke prestatie schoof ze nog 2 plaatsen op in het klassement en eindigt ze indrukwekkend 6de op de 44ste editie van de prestigieuse Hypomeeting in Götzis. Met 6252 punten verbetert ze niet alleen haar PB met 139 punten, maar bevestigt ze ook ruim de limiet voor het EK in Berlijn (5900 punten) én stijgt ze naar de 2de plaats op de Belgische ranglijst aller tijden, voor Tia Hellebaut (die in 2006 6201 punten behaalde). Enkel de ongenaakbare Nafi Thiam prijkt nu nog voor haar... (Lees: Hanne was nu Belgisch recordhoudster, moest België het toptalent Nafi Thiam niet in haar rangen hebben)
Met vijf PB's (4 individuele proeven en eindscore), drie SB's, een zesde plaats en 2e Belgische aller tijden kunnen we niet anders dan zeggen: Proficiat Hanne! Het was een vol weekend genieten van jouw prestaties! Succes in Berlijn.
 
Dichter bij huis, in eigen land op de piste in Oordegem, liep ook Justien Grillet de pannen van het dak: op de 400mH dook Justien voor het eerst onder de 58" en vestigde met 57"94 een nieuw clubrecord. 
Een goed uur later liet ze samen met Margot Van Puyvelde, Hanne Claes en Camille Laus als team Belgium een meer dan knappe 3'31"39 afklokken op de 4x400m, amper een halve seconde boven het bijna 40-jaar oude Belgische record. Pittig detail: ze liepen deze wedstrijd nagenoeg zonder tegenstand en amper een uur na hun individuele 400/400H wat laat vermoed en dat ze nog een stuk sneller kunnen. We duimen dat het team zich bij een volgende gelegenheid (ergens in Zwitserland in de maand juni) kan plaatsen voor het EK in Berlijn waardoor onze club ginds zou vertegenwoordigd worden door 2 vrouwelijke kleppers !
 
Verslag: An Vannieuwenhuyse
Read 423 times Last modified on %AM, %28 %260 %2018 %05:%mei

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.