dinsdag 23 april 2019

Vooruitblik op het weekend met EK U18 en BK ACDit weekend staan er voor enkel VS-atleten 2 belangrijke afspraken op het programma met het Europees Kampioenschap U18 en het Belgisch Kampioenschap alle categorieën, BK AC, in Brussel.

Vandaag, vrijdag 6 juli,  om 12u12 startte Myrthe Van Der Borght in de kwalificatie groep A van het kogelstoten op Europees Kampioenschap U18 te Györ(Hongarije) met als doel een plaats in de finale van zaterdag 7 juli om 18u20 te bemachtigen. Myrthe plaatste zich met een worp van 15m74 (7e plaats) voor de finale. Myrthe haar PR en tevens Belgisch record outdoor is 16m10. Deze winter gooide ze indoor de kogel ook al naar 16m52, eveneens goed voor een Belgisch record. Met haar seizoensbeste van 16m06 gegooid net voor de afreis naar Györ en met haar groeiende vorm is een finaleplaats een mooi doel.

De “live” resultaten kun je in deze link volgen en op de site  van FEThrowers kan u de prestaties van Myrthe van kortbij volgen: https://fethrowers.com/2018/07/02/eku18-met-myrthe/

Zaterdag 7 juli en zondag 8 juli worden in het Koning Boudewijnstadion de Belgische titels alle categorieën verdeeld.

Traditioneel zijn er op zaterdag de reeksen van de loopnummers en de kampnummers bij de AMH-atleten.

Als allereerste nummer van de dag staan om 10u de 400m horden reeksen op het programma. Justien Grillet liep vorige week tijdens de Brussels Grand Prix en op dezelfde piste naar een schitterende nieuwe PR van 56”92. In deze link kan je het interview van Justien door Atletieknieuws van vorige week na haar wedstrijd terugvinden, zeker de moeite waard. Met haar prestatie staat ze als 3de Belgisch ingeschreven en kan ze volop gaan voor het podium en hopelijk met als kers op de taart de EK limiet van 56”68 voor Berlijn halen zodat ze zich ook individueel kan plaatsen nadat ze dit reeds deed met de ‘Belgian Cheetahs’ op de 4x 400m. Zondag volgt dan de finale om 14u.

Na de dames zijn de heren aan de beurt voor hun reeksen van de 400m horden. Hierbij kan Niels Verbraekel een gooi doen naar een finaleplaats maar na een volledig geslaagde examenperiode is de vraag hoe het met de conditie is gesteld. Afgelopen jaren behaalde Niels net niet of net wel de finale en ook dit jaar is het kantje boord. Niels staat met zijn 55”11 vanop het Vlaams kampioenschap ingeschreven met de 9de tijd van de Belgisch deelnemers. Met zijn PR van 52”96 van vorig jaar op het BK Beloften behoort een finaleplaats op zondag  om 14u10 zeker tot de mogelijkheden.

Als laatste VS-er treedt Ruben Persoons op zaterdag aan in het verspringen bij de AMH-atleten T37 om 14u. Ruben verbeterde onlangs in Nortwill (SUI) zijn PR naar 4m98 en plaatste zich zo voor de eerste maal voor een Europees Kampioenschap (EK). Dit EK in Berlijn wordt dan ook  zijn hoofddoel voor het seizoen.

Zondag 8 juli worden ook de Belgische titels bij de kampnummers verdeeld.

Op de middag om 12u10 start Hanne Maudens als titelverdedigster aan het verspringen. Hanne mag zich opmaken om samen met Olympisch- en Wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam er een spannende wedstrijd van te maken voor de Belgische titel . Wie weet sneuvelt het 22 jaar oude Belgisch record van Sandrine Hennart dat op 6m63 staat. Nafi kwam dit seizoen in Gotzis tijdens de meerkamp reeds heel dichtbij tot 6m62 en Hanne sprong op onze Flanders cup Putbos Memorial Buyle naar een evenaring van haar PR van 6m48. Maar wie Hanne toen zag springen weet dat er veel meer inzat dan deze 6m48. Het belooft alleszins een spannende tweestrijd te worden om vingers en duimen bij af te likken.

Om 13u35 maakt 1ste jaar juniore Annelien Beelaert haar debuut tussen de ‘grote dames’ in het discuswerpen. Met haar PR van 38m25 vorige week in Deinze gegooid staat ze met de 9de prestatie van de 12 deelnemers ingeschreven. Op haar eerste grote kampioenschap kan ze vooral heel veel leren voor de toekomst en kan ze zonder druk of stress vooral genieten om tussen de toppers van België te staan. Een top 10 plaats behalen is dus een mooi doel en behoort zeker tot de mogelijkheden en wie weet misschien zelfs een finaleplaats bij beste 8.

De finales van de 400m horden staan respectievelijk voor Justien Grillet om 14u en hopelijk ook voor Niels Verbraekel om 14u10 geprogrammeerd.

Rubens Persoons mag zich om 15u20 opmaken voor de 100m bij de AMH-atleten T37. Met zijn PR van 13”58 gelopen tijdens de Flanders cup Putbos Memorial Buyle kan hij zich als doel stellen om de gevraagde 13”30 voor het EK in Berlijn te proberen lopen om zich zo ook na het verspringen te plaatsen voor de 100m.

Hanne Maudens neemt ook om 16u35 deel aan het kogelstoten. Met haar 13m28 (PR) van op de meerkamp in Gotzis staat ze ingeschreven met de 2de prestatie en kan ze mee strijden voor een podiumplaats. Hierbij mag Hanne als doel stellen om haar PR gevoelig aan te scherpen in functie van haar meerkamp op het EK in Berlijn van 7 tot 12 augustus.

We willen alle atleten heel veel succes wensen.

Enkele van onze top atleten uit het VS-TopTeam ontbreken om diverse reden op het BK, hieronder een kort overzicht:

  • VS Top-atlete Serena Capponcelli (Hoog) is in blijde verwachting van haar 2de kindje
  • VS Top-atleet Filip Eechout (Kogel-Discus) werkt een beperkt zomerprogramma af wegens aanslepende elleboog perikelen
  • VS A-atlete en nestor van het Topteam Kathleen Steenhaut is in volle voorbereiding op het WK Masters in Malaga in september waar ze deelneemt aan de ½ marathon, 8Km cross country en 10Km op de weg
  • VS A-atleet Siemen Timmermans (Polsstok) revalideert na een skiongeval
  • VS B-atleten en sprinters Joris De Clercq (100m) en Lennert De Lathauwer (200m-400m) focussen zich na de examenperiode op het BK Beloften eind augustus
  • VS B-atlete Tineke Commerman is terug aan het opbouwen na gezondheidsproblemen
  • VS C-atlete en revelatie Tine Vandenborne (1500m) focust eveneens naar het BK Junioren eind augustus
  • VS C-atlete Amber Boutens (400m Horden) gaat na een volledig geslaagd 1ste jaar aan de universiteit ook focussen op het BK Junioren
  • VS C-atleet Michiel De Vydt heeft reeds na de BvV een punt gezet achter zijn seizoen wegens werkomstandigheden.

 

Verslag Pascal Puylaert

 

Read 432 times Last modified on %PM, %06 %545 %2018 %12:%juli

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.