donderdag 20 juni 2019

Knappe 13e plaats voor Myrthe op Olympische jeugdspelen!

De Olympische (jeugd)spelen spreken voor heel wat jeugdatleten tot de verbeelding, daar geraken is al een fantastische prestatie op zich! Ook voor Myrthe Van der Borght werd Buenos Aires 2018 een unieke en ongelooflijke ervaring, een ervaring die ze haar leven lang zal meedragen. Sportief ging het echter allemaal iets moeizamer, niet in het minst door die hardnekkige aanslepende schouderblessure.

Het volledige zomerseizoen werd beïnvloed door haar blessure. Aangepaste en afgelaste trainingen, extra rustperiodes,  behandelingen,… en onvoorziene omstandigheden maakten dat ze verre van ideaal aan de start kwam van dit kampioenschap. Zowel fysiek als mentaal werd het de wedstrijd te veel voor Myrthe. Dit werd al duidelijk op vrijdag 12 oktober toen ze in de eerste ronde slechts 14m46 (12de) realiseerde. De 2de ronde op maandag 15 oktober was nog pijnlijker toen ze slechts 13m35 (14de) kon laten opmeten. Het was op…

In de einduitslag werd Myrthe 13de. Niet het verhoopte resultaat maar ongetwijfeld wel veel bijgeleerd. Op haar jonge leeftijd is dit uiteindelijk nog het belangrijkste. Het wordt nu zaak om haar lichaam volledig te laten herstellen en de batterijen op te laden alvorens terug aan trainen/competitie te denken.

Dikke proficiat voor een moeilijk maar schitterend seizoen, je hebt alles bereikt wat je wou bereiken…

https://fethrowers.com/2018/10/16/13de/#more-10846

Graag willen we ook werptrainer Filip Eekhout proficiat wensen met deze prestatie. De werpatleten, zoals Myrthe, kunnen dagelijks rekenen op de onvoorwaardelijke inzet en expertise van Filip. Proficiat Filip!

Read 587 times Last modified on %AM, %17 %323 %2018 %06:%okt

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.