donderdag 20 juni 2019

Aflossingsmarathon Serskamp 2018

Normaal doen we als afstandsgroep de Buggenhoutse aflossingsmarathon.....traditie....ja en neen....Nu lieten we ons even inspireren door enkele groepsleden die mee actief zijn bij het gebeuren van de aflossingsmarathon voor het goede doel te Serskamp. ( “We Run 4 You 2” is een aflossingsmarathon georganiseerd door leiding, oud-leiding en Bouwfonds van Chiro Serskamp, deze keer ten voordele van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. )

En wat nieuws slaan we als groep niet af....het is altijd uitdagend nieuwe horizonten te verkennen.

Zo gezegd zo gedaan.

Ieders agenda gecheckt en twee teams konden worden gevormd om deel te nemen.

Een gemengd team (atleten, ouders trainers, mannen en vrouwen) en een team snelle kilometervreters.

Doel is met je team een marathon lopen...minstens 4 leden per team en maximum 8.

Jouw team  beslist zelf wie wanneer loopt.In totaal dienen er 16 rondjes gelopen te worden. Het doel is om samen met je team een marathon te lopen (42km). De afstand per ronde bedraagt zo’n 2,6 km, wat ook ideaal is voor beginnende lopers.

Het tempo van de lopers kan enorm variëren maar dat is zeker niet wat hier telt. Deelnemen is belangrijker dan winnen!

En dat was echt wel te ervaren....een uitermate gezellige sfeer...goed in elkaar geknutseld....maar vooral met de drive op plezier....en sportiviteit. Applaus voor de snelste, de traagste....de eenzame loper(uitdaging) .....iedereen voor iedereen.

Maar winnen mocht ook....een snelle tijd met je groep werd beloond....een grappige outfit werd beloond....wie het meest centen verzamelde werd ook beloond....Stimulansen voldoende maar vooral het gevoel dat elke vorm van bijdrage werd geapprecieerd, maakte elke deelnemer blij.

Op vlak van ambiance, verfrissing, versterking was het eveneens mooi voor elkaar gebracht.

Bijkomend leende de omloop(soms al eens bochtig met verrassende hindernissen) er zich toe dat je elkaar kon tegemoet lopen, dat de aflossingen sneller verliepen en ook dat je met de groep 'in rustpauze' samen kon supporteren voor de aan de gang zijnde teammaat.

Toen het startuur naderde(13.00 uur) bleek een groep lopers nog niet aanwezig te zijn maar op komst. Voor de snelle runners was dit even balen gezien deze strikt timen qua opwarming en meer van die toppers handelingen. Echter de zon scheen, de sfeer was...de muziek zat goed....juist wat geduld werd gevraagd en bekomen.

Onze twee groepen waren er klaar voor...de snelle en de wat minder snelle...laat het ons zo stellen...

Doch wat bemerkte ons lodderig oog bij aanvang van de festiviteiten...er was nog een derde team van VS-vogels present met vier lopers. Fantastisch toch.

Inderdaad grandioos....zoals de verrassing bij de start....er dienden 17 rondjes te worden gerund. 

Tja, heel wat planningen en rekensommetjes overboord echter vonden onze teams al snel een oplossing....de 17de zou door elk team in teamvorm worden gelopen.

En de echt allerlaatste ronde van het laatst aangekomen VS-team zou deels worden uitgelopen met alle deelnemers van VS.

Er werd dus met de glimlach nog wat meer gelopen dan de totaliteit van de marathon. Puik !

Elk team had zijn eigen manier om de rondjes te verdelen. Om het rondje aflossen, om de twee rondjes....en nog meer van al dat fraais.

Tijd tot slot om aan de run te beginnen.

Ook hier scoorde VS ten volle. Onze snelle mannen hun eerste runner ging zodanig snel van start dat door de een of andere omstandigheid hij eerst (zoals een grote geestelijke indertijd) de grond begroette. Enkele volgden hem. 

Een minimaal akkefietje die de feestvreugde niet kon dempen. De startschade werd snel hersteld en onze jongens vestigden zich knus vooraan voor de rest van de run.

Ze liepen steeds verder en verder uit op de andere 50 teams. Wat een prestatie.

Hun groepsnaam, The Luckyboys, onderstreepte de spirit.

Ze eindigden in een mooie tijd van 2u34'48".

Team twee met de toepasselijke naam Lucarunnersmixteam liet zich niet pramen en trok ook stevig van leer. Zowel jong als oud in de groep ging voor wat hij/zij waard was.

Een mooie 7de plaats in een tijd van 3u18'35" werd vol gelopen.

En wat met team drie.... De Putboslopers .....vier runners.......dat op zich is al straf....je moet elk 13 km afhaspelen en je wilt voor je zelf en je maats toch wat tonen én dat deden ze ook.

De finish (onder begeleiding van de twee nadere teams) werd bereikt in een tijd van 3u44'54" op een 22ste stek.

Iedereen moe doch voldaan. 

Als je niet loopt, moet je normaliter rusten...echter er wordt gesupporterd...tegemoet gelopen of gestapt...je zit niet stil . En dat maakt het hem nog allemaal wat moeilijker, inspannender...doch de vreugde bij het bereiken van het doel veegt alle pijn en leed van de baan.

En weet je wat ik hoorde naderhand....de volgende editie zijn we terug van de partij.

Het was dus een aangename, leuke, vermoeiende, warme sportnamiddag.

Met dank aan :

The Luckyboys :  Kim....Dario....Tim.....Louis......Pieter.....Sven

 

Lucarunnersmixteam :  Megan.....Bert......Lut......Tine......Zinke......Ellis.....Filip

 

De Putboslopers : Anja.....Philippe....Luc.....Elisabeth

 

Als laatste noot nog toegevoegd om dit succes te verklaren, ligt hem in het geheime wapen het welke we op slinkse wijze in de arena hadden binnen gesmokkeld. Het ritme van de wedstrijd werd begeleid door een groep trommelaars....en daar zat onze joker tussen verscholen. 

Altijd een slagje sneller door Geert Willems. Maar...pssst...niet verder vertellen.

 

Foto's zijn HIER te bekijken.

 

Read 448 times Last modified on %AM, %24 %297 %2018 %06:%okt
More in this category: « Herfstloop Gouden Spike »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.