donderdag 20 juni 2019

Veldloop Zwijnaarde 3-11-2018 (verslag jeugd)

De benjamins meisjes beten de spits af. Bij de 1e jaars stonden Alice Vandemeulebroecke en Nenah Pappaert aan de start. Alice en Nenah deden het goed en eindigden respectievelijk op de 12e en 13e plaats op 21 deelnemers.

Bij de 2e jaars benjamins meisjes stonden er maar liefst 48 atletes aan de start. Sara Sanders en Kaat Waegeman verdedigden ons club kleuren. Sara liep na een sterke wedstrijd naar een 22e plaats. Ook Kaat mag tevreden zijn met haar 29e plek.

Ook voor 1e jaars benjamins jongens Iben Abbeloos & Andres De Meyer was het de eerste keer in het veld. Zij werden 22e en 34e op 35 atleten.Benjamins 1 jongens:

Benjamins 2 jongens: verslag door Pascal Haelterman Na een glansprestatie op de Cross Cup Relays waren de verwachtingen hooggespannen voor de eerste grote cross van het seizoen bij de 2e jaars benjamins jongens. Basile Decock, Gus Neckebrouck en Simon Haelterman knalden aan de Blaarmeersen immers naar het podium en haalden brons. 

Met 47 benjamins 2 aan de start, waarvan 4 VS’ers, was het bij de start knokken naar het schijnt. Na wat geduw en getrek miste Simon, naar eigen zeggen, zijn start maar toen ze na 200m voorbijkwamen net voor het heuveltje, zag het er toch al heel goed uit voor VS. Met de nu al ‘grote concurrent’, Victor Neyt vormde zich een trio vooraan. Na een korte versnelling van de ACME’er moesten Basile en Simon echter een klein gaatje laten. Ondertussen waren ook Gus en Tobe Van Impe aan een sterke wedstrijd bezig. Gus hield erg goed stand in de kop van de wedstrijd en werd sterk zevende. Tobe werd verdienstelijk 33ste. 

En het podium? Dat lag schijnbaar bij het ingaan van de laatste grote bocht al vast. Basile trachtte nog de kloof te dichten, maar beet zijn tanden stuk. Simon kreeg het ook moeilijk en uit de achtergrond doemde opeens een sterke Maxime De Rocker van KAAG op, met een geweldige eindspurt. Een alerte trainer Brecht zag het opkomende gevaar in en zo deelden Basile en Simon alsnog het podium op plaatsen 2 en 3. Een prachtige start van een veelbelovend seizoen. 

Anna-Sophia Everaert liep bij de 1e jaars pupillen naar een mooie 13e plaats op 30 atletes. Anouk De Smet en Ella Prengels liepen dezelfde afstand (1400m) bij de 2e jaars pupillen. Anouk vloog er van bij de start in. Ook Ella ging goed mee. Anouk wist, na Basile en Simon, de 3e VS medialle binnen te halen. Het werd een mooi zilveren. Ella werd kort daarna knap 9e op 28 atletes.

Jesse Claus en Elias Abbeloos liepen bij de 1e jaars pupillen naar een 22e en een 29e plaats op 44 atleten. Mauro Keppens, Théophile Decock & Fons De Moor waren de 2e jaars pupillen. Mauro streed lang mee voor het podium en moet het nipt afleggen van de RIEMse atleet Miro. Toch mag hij zeer tevreden zijn met de 4e plek! Théophile 28e en Fons 33e mogen ook tevreden terugblikken op  hun wedstrijd.

De miniemen hebben zich in Zwijnaarde zich laten zien, en hoe! Kato Lauwereys en Helena Everaert liepen van bij de start in de kop van de wedstrijd. Een prachtige 4e plaats voor Helena en 5e plaats voor Kato werd het verdict.

De 2e jaars miniemen wouden zich zeker niet laten doen. Manon Van Wijnendaele en Iris Bollengier streden, net zoals Kato en Helena, heel lang mee voorin in de kopgroep. Manon werd 6e. Iris werd 8e.  Noor Fouquart liep als 3e miniem naar een 24e plaats. Noor doet nog niet zo lang aan atletiek. Met deze eerste cross in Zwijnaarde is zij vertrokken voor een mooi seizoen.

De 1e jaars miniemen jongens waren onder de indruk van de meisjes en wouden zeker niet onderdoen. Daan De Bisschop stak dan ook zijn ambitie niet weg en nestelde zich van bij de start in de kopgroep. Na een mooie race moest Daan nog alle zeilen bijzetten om de 4e loper in de wedstrijd achter zich te houden. Dit deed hij met succes en zo mocht Daan met een mooie bronzen medaille naar huis gaan. Stef Wageman liep ook een sterke race en werd 16e. Lowie Schellinck starte achteraan en schoof op naar mate de race vorderde. Hij werd 29e.

Cedric keppens, de laatste VS miniem van de dag, kon moeilijk beter doen dan zijn voorgangers. Enkel een 1e plaats ontbrak nog op deze succesvolle dag. Cedric starte sterk en nestelde zich van bij de start op de 2e plaats. Gecontroleerd en wachtende tot het juiste moment, knalde Cedric weg van de tegenstand. Met maar liefst 16 sec liep Cedric naar zijn 1e veldloop winst bij de miniemen. Genieten.

Een dikke proficiat aan alle jeugdatleten!

Read 460 times Last modified on %PM, %05 %826 %2018 %18:%nov

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.