dinsdag 23 april 2019

Benjamins 2 - Deinze – 18 november 2018

Met 78 benjamins 2 aan de start en een boompje midden het parcours net voor de 1ste bocht was het hopen dat iedereen goed weg zou komen. Want boompjes, zo bleek later, doen soms ook mee.

De start verliep gelukkig vlekkeloos en onze benjamins nestelden zich goed vooraan in het pak. Simon Haelterman was meteen goed weg, zat vlug rond de 10de plaats en schoof geleidelijk aan op. Ze verdwenen even in het bos, maar bij de eerste doortocht aan de finish, zag het er zeer goed uit voor de benjamins 2. Simon nam de twee heuveltjes in het parcours als 7de. Kort daarachter volgde Basile Decock en iets verderop Gus Neckebroeck, terwijl de broers Daan en Bent Baeke met Tobe Van Impe hun weg zochten in de meute.

Dat boompje dat meedeed stond in de laatste bocht. Koploper Maxime De Rocker (KAAG), op de voet gevolgd door Victor Neyt (ACME), botste er tegenaan. Even was er wat vertwijfeling bij het kopduo, maar een venijnig spurtje later, was het toch de KAAG’er die aan het langste eind trok. Ondertussen kwam Simon in de laatste rechte lijn en hij spurtte nog tevergeefs voor de 5de plek. Hij was echter meer dan tevreden met de 6de plaats.  Kort daarachter doken Basile en Gus op in de laatste bocht, en werd me dat nog een spurtje! De twee ploegmaats gingen nek aan nek, liepen, toen ze mekaar herkenden, bijna nog pardoes tegen mekaar. Basile won het spurtje en werd knap 24ste en Gus 25ste. En dat er talent zit in Benjamins 2 is duidelijk, want vlak na dit vriendenduel liepen ook Daan (27ste) en Bent (30ste) al binnen, na een hele mooie wedstrijd. Tobe had het iets lastiger, maar het is een vechter en zo werd hij in dit grote deelnemersveld toch fraai 53ste !

 

Verslag: Pascal Haelterman

 

Read 303 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.