dinsdag 21 mei 2019

Verslagje veldloop Spiridon Aalst 23/02/2019

Aalst, stad van Ajuinen, en dat weet men best wel toe te passen bij de interbankenveldloop in den Osbroek. Een organisatie van Spiridon Aalst.

No nonsense. Centraal staat het lopen. Met waardering voor iedereen. 

Een eigenschap die niet overal meer te vinden is.

Verder een omloop die men al eens durft te onderschatten. Dat was meer dan merkbaar aan de finish bij vele deelnemers.

Het hoefde geen commentaar. De beelden spraken voor zich.

Dit getuigden ook de deelnemers met VS-wings.

Enkele atleten van de afstandsgroep namen deel. Even een frisse neus halen op een 'doordeweekse' zaterdagvoormiddag. Zo leek het voor de 'leek'.

De frisse neus echter werd aangeboden op een verwarmend bedje van stevige ondergrond, wat verfrissend bos, kontjes hoge hoogtemeters en de glimlach van de supporters die de vertaling vormde van de winterse zonnestralen.

Olivier Goedertier, aan slag in de categorie wijze masters met een goed bezet deelnemersveld, brak de lans en startte traditiegetrouw bescheiden om langzamerhand als een sfinx te verrijzen naarmate de wedstrijd vorderde. De aanloopmeters omschreven het aftasten van wat  in de marge bereikbaar was.Wat volgde was een ervaren aanpak van dosering en kennis van eigen kunnen. Mooi om zien hoe doorzetting en uithouding evolueert naar een puike prestatie. Een dikverdiende 5de plaats. En een zak ajuin als toemaatje, als klopje op de schouder.

Het jongere geweld hun moment vatte aan om klokslag 'vijf' voor 12. Het tijdstip sprak voor zich. De koppen aan de startlijn bekeken, verwezen zonder twijfel naar een snel begin en een even temporijke of tempovolle wedstrijd. Drie afstandsgroepsleden aanschouwden de tegenstanders en dachten 'het mag wat meer dan ajuin zijn'.

Guy Matthijs, Sertin Dario en Sven D'haeseleer schoten mee uit hun sloffen bij het 'startschot'. 

En het ging vooruit naar aloude gewoonte zoals in een of ander gekend Vlaams lied.

Een aantal straffe starters overleefden de aanloopronde maar stierven naderhand een pijnlijke dood....zij niet letterlijk maar lyrisch. 

Echter onze vogels hielden vooralsnog stand. 

Guy keek er tegenaan met ervaring, doseerde en kon zijn moeilijk moment goed ondervangen. Hij liet zich niet beïnvloeden door de tegenstand die dan weer eens voor hem uitliep en wat later weer werd bijgebeend. Het parcours leende er zich toe om met wat inzicht de posities te overschouwen en zelfs waar de geest het nog toeliet een rekeningetje te maken hoe je ervoor stond of beter liep. Met zin voor realiteit en zelfkennis snelde hij naar een mooie 13de stek op een niet te onderschatten peleton aan straffe benen.

Sven zag het zonlicht in de aanloop en tussen de bomen maar het swingen en die verdomde knikjes maakten het zwaar. Echter hoe moeilijk hij het ook had, doorbijten werd hem niet vreemd. Dit is wat men noemt 'ervaring' op doen, je zelf leren kennen. En het blijven doorgaan, siert zijn inzet.

Dario maakte ook kennis met de snelheid en het bijwijlen toch verraderlijke traject. Echter het draaien en keren en de haasje-over-mentaliteit zijn ietwat een kolfje naar zijn hand. Hij liep verstandig.....liet zich niet inpakken maar pakte zelf eerder uit op de juiste momenten en met de juiste versnelling. Een min-momentje dook op bij het aanvoelen van zijdelingse steken doch de tred en de trend verdreven het pijnlijke euvel met een stevige eindrush als gevolg. De schalkse ruiter in zijn gezelschap dacht het slim te spelen doch vergiste zich van joker. Dario snelde in deze toch 'snelle'  veldloop van een 11de positie naar een straffe 7de finishplaats. De zak ajuin was meer dan dik verdiend.

Het was dus alweer een fijn sportief verloop met onze mannen die onder de vele runners over de verschillende wedstrijden verder nog wat bekende Vlierzele Sportief - gezichten mochten begroeten zoals Wim De Lathauwer en zijn 2 trainingskompanen, Koen Speliers, Jeroen Lauwereys, Kathleen Steenhaut, Marie-Jeanne van Marcel en uiteraard nog de blauw-rood- witte gevleugelde supporters van VS.

 

Verslag: Filip De Roeck

Read 305 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.