Print this page

BVV Cad/Schol - jongens

Zondag 5 mei was het de beurt aan de jongens om hun BVV af te werken. Zo goed als hetzelfde koude en winderige weer in Kortrijk. Maar het was nu eenmaal niet anders...
Terug eerst de loopnummers. Valentijn en Levi gingen van start op de lange horden. Valentijn liep van begin tot einde een heel mooie technische wedstrijd en dat werd beloond met 9 ptn (45"61). Levi ging heel goed van start maar kwam helaas heel slecht neer na zijn 3de horde en moest de strijd staken. De wedstrijd werd even stil gelegd en Levi moest voor verdere opvolging naar het ziekenhuis. Achteraf vernamen we van hem dat hij zijn dijbeen gebroken heeft. Jammer voor Levi maar we wensen hem hierbij nog eens een spoedig herstel. De rest van het team zette zich daarna dubbel en dik in voor Levi! Mauro trad aan op de 100m en finishte heel sterk in 11"54 (helaas met te veel rugwind). Hij won en bracht dus 11 ptn binnen. Bij de scholieren rekenden we op William. Hij is niet echt vertrouwd met dit nummer maar liep een goede wedstrijd en verdiende toch wel 6 ptn (12"71). Op de 800m kwamen Xander en Alex in actie. Zij liepen beiden een mooie race. Xander legde beslag op de 3de plaats (2'23"07), 8 ptn, en Alex kwam als 4de over de streep (2'08"54) in een sterk deelnemersveld. Dit was goed voor 7 punten. Aaron liep voor het eerst de loodzware 1500m. Hij haalde 5 ptn  binnen en klokte af onder de 5' (4'55"01). Bij de scholieren was het de beurt aan Joshua. 10 minuten voor de start was hij nergens te bespeuren. We vonden hem gelukkig tijdig terug en vertrok hij dus mee in het pak voor zijn wedstrijd. Na een wat wisselvallige race behaalde hij toch 4 ptn (4'45"59). Daarna hadden we nog dat andere sprintnummer, de 200m. Mauro liep zijn bocht ietsje op reserve om dan te kunnen knallen in de laatste meters. Hij kaapte hiermee alweer 11 ptn weg (23"52 met helaas terug iets te veel rugwind). Nadat Sam eerst nog een spoedcursus startblok kreeg, liep hij voor het eerst in zijn leven een mooie 200m (4ptn, 26"27). Goed gedaan!
Dan nog de kampnummers. Nieuweling Sam sprong met een 5-pas aanloop en op gewone sportschoenen tot ieders verbazing een heel knappe 1m74! Nog nooit eerder wedstrijd gedaan en onder de indruk van het hele gebeuren...dit maakt het alleen nog knapper. De tegenstanders konden dit niet geloven! Deze prestatie was goed voor 9 ptn (eerste sprong even hoog maar had lager een beurt minder nodig). Ook Wout deed het uitstekend bij het hoogspringen. Hij sprong mooi over 1m50 en dit bracht 7 ptn met zich mee. Wout trad nog eens aan bij het verspringen ook. Hij sprong zijn record, 5m13, en bezorgde VS terug 7 ptn. William sprong bij de scholieren. Zijn sprong van 5m33 was goed voor 6 ptn. Cédric en Andreas namen de werpnummers voor hun rekening. Cédric verpulverde zijn record bij kogel (13m95) en won hiermee knap de wedstrijd. Bij het speerwerpen gooide hij 30m2 en bezorgde VS hiermee 8 ptn. Andreas won zijn beide wedstrijden. Hij stootte de kogel 12m70 ver (een record denk ik) en zijn speer vloog 39m57 ver.
Als afsluiter waren er nog de aflossingen 4x100m. Toch altijd een spannend nummer. Bij de cadetten was ik er redelijk gerust in. Bij de scholieren was Levi al uitgevallen en schoten we nog met 5 atleten over. Hiervan was niemand gewoon om af te lossen! Maar eerst de cadetten... Zij liepen een goeie race en streden mee voor de overwinning. Uiteindelijk kwamen ze als 3de over de streep (49"12). Dan de scholieren... Sam startte (want hij had toch al een spoedcursus startblokken achter de rug die dag), dan liep Alex (onze 800m-man), William liep als 3de en Joshua moest alleen de stok aannemen en over de finish geraken met stok (hij kreeg een spoedcursus aflossingen van Kor)... Spannend! De wissels verliepen zeker niet zoals het hoorde maar Joshua kwam toch over de eindstreep en de ploeg bezorgde VS nog 4 ptn.
Al deze prestaties brachten ons naar een fantastische overwinning! We verpletterden de concurrenten! Volgend jaar zullen dus ook de jongens in een hogere afdeling meestrijden voor de prijzen.
De voltallige ploeg stond er op dat we de welverdiende trofee zullen overhandigen aan de pechvogel van de dag, Levi. Hij verdient hem evenzeer!
Read 223 times