dinsdag 21 mei 2019
Atletiek

Atletiek (301)

BVV AC 2019 mannen te Kortrijk

Onze mannen kwamen voor de BVV in actie in de 1ste landelijke afdeling.
VS wist zich met een jonge ploeg, aangevuld met wat oude getrouwen, knap te handhaven met een 10de plaats en 105 punten.

De uitslag kan u op volgende link terugvinden: http://kortrijksport.weebly.com/

 

BVV AC 2019 dames Sint-Niklaas

Doordat, omwille van blessures en andere uiteenlopende redenen, een aantal van onze vaste waarden niet konden deelnemen traden we in deze BVV aan met een zéér jonge bende.

Nadat er vorig jaar, na het behalen van een sterke vierde plaats, al werd gedroomd over “volgend jaar meedoen voor promotie” dienden de ambities door deze forfaits bijgesteld te worden naar “zorgen dat we er in blijven”.

Gelukkig waren een aantal sterkhouders wel van de partijen en die deden wat van hun verwacht werd, punten pakken. Dit in combinatie met een grenzeloze inzet en het jeugdig enthousiasme van de jongeren werd het doel van de dag bereikt, het behoud in Ere-Val verzekeren.

Als club kan je alleen maar blij zijn met atleten die die deze wedstrijd inplannen in hun al drukke schema in bvb de voorbereiding op een internationale meerkamp, een bobsleepilote die bereid was om in te (hinkstap) springen en de studenten die deze wedstrijd in hun studieplanning opnamen zodat ze voor VS in deze wedstrijd konden uitkomen. Bedankt!

Proficiat dames!

 

Uitslag: http://www.acwaasland.be/resultaat_bvv_ac_vrouwen.pdf

Eindstand: http://www.acwaasland.be/BVV_AC__vrouwen_eindstand.pdf

Foto's zijn HIER terug te vinden

 

Verbetering CR 200mH SEN/AC heren

Op zondag 12 mei verbeterde Niels Verbraekel zijn eigen clubrecord 200mH. In Hasselt liet hij 24"88 optekenen, net geen 20 honderdsten sneller dan zijn vorige besttijd.

Op de tweede werpersmeeting te Eeklo verbeterde Deborah Perreman het clubrecord speerwerpen bij de masters vrouwen.
Deborah gooide de speer 29m23 ver.

Nieuw in assortiment VS Shop

Nieuw in het assortiment van de VS Shop : New Line Race Jacket.
Kenmerken : dunne loopjas (lente, herfst), zakken met rits, rood met witte bedrukking VS
Dames en herenmodel
Prijs : 50€
 
De VS shop is open op woensdag 8/5, vrijdag 17/5, woensdag 5/6 en vrijdag 14/6.
Enkel cash te betalen.

 

Openingsuren VS shop mei - juni

De VS shop is open op woensdag 8/5, vrijdag 17/5, woensdag 5/6 en vrijdag 14/6.
Enkel cash te betalen.

 

BVV Cad/Schol - jongens

Zondag 5 mei was het de beurt aan de jongens om hun BVV af te werken. Zo goed als hetzelfde koude en winderige weer in Kortrijk. Maar het was nu eenmaal niet anders...
Terug eerst de loopnummers. Valentijn en Levi gingen van start op de lange horden. Valentijn liep van begin tot einde een heel mooie technische wedstrijd en dat werd beloond met 9 ptn (45"61). Levi ging heel goed van start maar kwam helaas heel slecht neer na zijn 3de horde en moest de strijd staken. De wedstrijd werd even stil gelegd en Levi moest voor verdere opvolging naar het ziekenhuis. Achteraf vernamen we van hem dat hij zijn dijbeen gebroken heeft. Jammer voor Levi maar we wensen hem hierbij nog eens een spoedig herstel. De rest van het team zette zich daarna dubbel en dik in voor Levi! Mauro trad aan op de 100m en finishte heel sterk in 11"54 (helaas met te veel rugwind). Hij won en bracht dus 11 ptn binnen. Bij de scholieren rekenden we op William. Hij is niet echt vertrouwd met dit nummer maar liep een goede wedstrijd en verdiende toch wel 6 ptn (12"71). Op de 800m kwamen Xander en Alex in actie. Zij liepen beiden een mooie race. Xander legde beslag op de 3de plaats (2'23"07), 8 ptn, en Alex kwam als 4de over de streep (2'08"54) in een sterk deelnemersveld. Dit was goed voor 7 punten. Aaron liep voor het eerst de loodzware 1500m. Hij haalde 5 ptn  binnen en klokte af onder de 5' (4'55"01). Bij de scholieren was het de beurt aan Joshua. 10 minuten voor de start was hij nergens te bespeuren. We vonden hem gelukkig tijdig terug en vertrok hij dus mee in het pak voor zijn wedstrijd. Na een wat wisselvallige race behaalde hij toch 4 ptn (4'45"59). Daarna hadden we nog dat andere sprintnummer, de 200m. Mauro liep zijn bocht ietsje op reserve om dan te kunnen knallen in de laatste meters. Hij kaapte hiermee alweer 11 ptn weg (23"52 met helaas terug iets te veel rugwind). Nadat Sam eerst nog een spoedcursus startblok kreeg, liep hij voor het eerst in zijn leven een mooie 200m (4ptn, 26"27). Goed gedaan!
Dan nog de kampnummers. Nieuweling Sam sprong met een 5-pas aanloop en op gewone sportschoenen tot ieders verbazing een heel knappe 1m74! Nog nooit eerder wedstrijd gedaan en onder de indruk van het hele gebeuren...dit maakt het alleen nog knapper. De tegenstanders konden dit niet geloven! Deze prestatie was goed voor 9 ptn (eerste sprong even hoog maar had lager een beurt minder nodig). Ook Wout deed het uitstekend bij het hoogspringen. Hij sprong mooi over 1m50 en dit bracht 7 ptn met zich mee. Wout trad nog eens aan bij het verspringen ook. Hij sprong zijn record, 5m13, en bezorgde VS terug 7 ptn. William sprong bij de scholieren. Zijn sprong van 5m33 was goed voor 6 ptn. Cédric en Andreas namen de werpnummers voor hun rekening. Cédric verpulverde zijn record bij kogel (13m95) en won hiermee knap de wedstrijd. Bij het speerwerpen gooide hij 30m2 en bezorgde VS hiermee 8 ptn. Andreas won zijn beide wedstrijden. Hij stootte de kogel 12m70 ver (een record denk ik) en zijn speer vloog 39m57 ver.
Als afsluiter waren er nog de aflossingen 4x100m. Toch altijd een spannend nummer. Bij de cadetten was ik er redelijk gerust in. Bij de scholieren was Levi al uitgevallen en schoten we nog met 5 atleten over. Hiervan was niemand gewoon om af te lossen! Maar eerst de cadetten... Zij liepen een goeie race en streden mee voor de overwinning. Uiteindelijk kwamen ze als 3de over de streep (49"12). Dan de scholieren... Sam startte (want hij had toch al een spoedcursus startblokken achter de rug die dag), dan liep Alex (onze 800m-man), William liep als 3de en Joshua moest alleen de stok aannemen en over de finish geraken met stok (hij kreeg een spoedcursus aflossingen van Kor)... Spannend! De wissels verliepen zeker niet zoals het hoorde maar Joshua kwam toch over de eindstreep en de ploeg bezorgde VS nog 4 ptn.
Al deze prestaties brachten ons naar een fantastische overwinning! We verpletterden de concurrenten! Volgend jaar zullen dus ook de jongens in een hogere afdeling meestrijden voor de prijzen.
De voltallige ploeg stond er op dat we de welverdiende trofee zullen overhandigen aan de pechvogel van de dag, Levi. Hij verdient hem evenzeer!

BVV Cad/Schol - meisjes

Het weekend van 4 en 5 mei werd een heel druk atletiekweekend voor ons. Op zaterdag traden onze meisjes aan voor hun BvV in Aalst
Het was een koude, winderige dag, met af en toe een streepje zon en slechts 1 hagelbui. Gelukkig waren onze prestaties beter dan het weer...
Eerst de loopnummer overlopen. Op de lange horden kwamen Sophie en Eline aan de bak. Sophie deed het uitstekend, na slechts enkele trainingen, en bezorgde ons 8 ptn (56"04). Eline deed wat er van haar verwacht werd en bewees dat ze eigenlijk niet zo veel stress moest hebben. Ze pakte de volle pot van 13 ptn (69"54). Op de 100m kwamen Cato en Jente uit voor VS. Cato liep een mooie wedstrijd en verdiende 5 ptn (14"80). Bij de scholieren stond Jente haar '"vrouwtje" en nam 9 ptn voor haar rekening (13"66). Lemoni en Elise liepen de dubbele baanronde. Lemoni deed haar uiterste best en nam 4 ptn (2'54"44). Elise zette een sterke wedstrijd neer, won en scoorde hiermee dus 13 ptn (2'33"91). Het langere werk, de 1500m, werd gelopen door Malou en Ellis. We zijn alvast heel dankbaar dat Malou dit voor ons wou doen. Ze zag wat af maar perste er nog een supersprint uit op het einde. Hiermee haalde ze net niet de atlete van STAX in maar ze bezorgde VS toch 4 ptn (6'174"72). Ellis liep van start tot finish aan de kop en klokte af op een heel mooie tijd net onder de 5' (4'58"47). Knap werk! Op het laatste loopnummer, de 200m, zagen we Maryse en Nina aan de startblokken staan. Maryse vertrok zeer goed maar verloor wat terrein door last aan de knie. Ze haalde toch nog mooi 7 ptn (28"76). Nina startte iets minder maar liep wel een knappe wedstrijd. Ze werd 2de en de 11 ptn waren binnen (27"16).
De kampnummers dan. Nina sprong 1m45 hoog, goed voor 13 ptn, en Saar sprong ook een uitstekende 1m30 (7.5 ptn). Bij het verspringen deed Chinese vrijwilliger Lemoni het zeker niet slecht. Ze deed er 6 ptn bij (3m69). Ervaringsdeskundige Marie sprong na haar kwetsure 5m03 en eindigde hiermee mooi 2de. Voor het speerwerpen vonden we 2 Chinese vrijwilligers, Maryse en Jente. Beiden haalden heel wat punten binnen...en dat mét de glimlach! Maryse nam er 8 ptn (15m79) en Jente 7 (16m76). Bedankt meisjes! Saar en Eline wilden zich wel eens wagen aan het kogelstoten en ook zij brachten het er goed van af. Saar veroverde 6 ptn (6m50) en Eline behaalde een zeer knappe 2de plaats (9m22).
Tot slot waren er nog de aflossingen 4x100m. De cadetten snelden naar de 4de plaats (57"01) en de scholieren kwamen zelfs als eerste over de finish (51'88). Super gedaan meisjes!
Uiteindelijk werden de meisjes van VS heel mooi 2de in het eindklassement. Volgend jaar treden zij terug aan in de hogere afdeling!!
 

Open Belgisch Studentenkampioenschap - 1 mei

Op 1 mei vindt het Belgisch studentenkampioenschap plaats in Oordegem. Dit is tegelijkertijd ook een open meeting alle categorieën waarbij je nog ter plaatse kan inschrijven (2€/proef).

Ook de supporters zijn zeker welkom en we wensen alle atleten veel succes.

 

Details 1 mei meeting

Start: 12:30u
Plaats: Sport Vlaanderen Oordegem, Putbosstadion 
Uurrooster:
https://www.vlierzelesportief.be/images/Uitslagen_en_uurroosters/2018_2019/190501-%20OPEN%20BELGISCH%20STUDENTENKAMPIOENSCHAP-1.pdf  

Inschrijving: Nog mogelijk ter plaatse (2€/proef)