maandag 23 juli 2018
Atletiek

Atletiek (234)

Bijwerking leden T&T

De pagina met de leden van het Top & Talententeam werd bijgewerkt. Alle leden kan u HIER terugvinden.

Hanne en Ruben 2x zilver, Justien Brons

Enkele foto's zijn HIER te bekijken.

Verslag: Pascal Puylaert

 

Myrthe 6e op EKu18 met BR

foto Johnny De Ceulaerde

Myrthe Van Der Borght behaalde op het Europees kampioenschap onder 18 jaar(U18, scholieren) een heel knappe 6de plaats met als kers op de taart een nieuw Belgisch record.

Myrthe begon aan haar EK finale met een voor haar eerder heel bescheiden 14m70 maar zette dit bij haar 2de poging meteen recht door haar Belgisch Record van vorig jaar met een afstand van 16m10 te evenaren. Na een 3de ongeldige poging stond Myrthe op een 7de plaats nadat alle atleten hun eerste 3 beurten hadden benut. Ook haar 4de poging was ongeldig om daarna bij de 5de poging de kogel naar 15m71 te gooien.

Bij haar laatste poging opende ze nog eens alle registers en liet de kogel landen op 16m19. Dit was dus, na haar evenaring bij de 2de poging, meteen ook goed voor een verbetering van haar vorige Belgisch Record. Met deze worp ging ze ook van de 7de plaats naar de 6de plaats door een Wit-Russische atlete nog voorbij te gaan. Eveneens door deze prestatie neemt ze ook de 1ste plaats op de jaarranglijsten in België over van Elena Defrère (DCLA) die eveneens finaliste was op dit EK en met een worp van 15m80 op de 8ste plaats eindigde.

Langs deze weg willen we Myrthe, trainer Filip en haar volledige entourage een dikke proficiat wensen.

Hier kunnen jullie de volledige uitslag terug vinden.

Nog meer info over het verloop van Myrthe haar wedstrijd kunnen jullie op de site van de FEtrowers terug vinden.

 

verslag Pascal Puylaert

verslag Pascal Puylaert

 

Vooruitblik op het weekend met EK U18 en BK ACDit weekend staan er voor enkel VS-atleten 2 belangrijke afspraken op het programma met het Europees Kampioenschap U18 en het Belgisch Kampioenschap alle categorieën, BK AC, in Brussel.

Vandaag, vrijdag 6 juli,  om 12u12 startte Myrthe Van Der Borght in de kwalificatie groep A van het kogelstoten op Europees Kampioenschap U18 te Györ(Hongarije) met als doel een plaats in de finale van zaterdag 7 juli om 18u20 te bemachtigen. Myrthe plaatste zich met een worp van 15m74 (7e plaats) voor de finale. Myrthe haar PR en tevens Belgisch record outdoor is 16m10. Deze winter gooide ze indoor de kogel ook al naar 16m52, eveneens goed voor een Belgisch record. Met haar seizoensbeste van 16m06 gegooid net voor de afreis naar Györ en met haar groeiende vorm is een finaleplaats een mooi doel.

De “live” resultaten kun je in deze link volgen en op de site  van FEThrowers kan u de prestaties van Myrthe van kortbij volgen: https://fethrowers.com/2018/07/02/eku18-met-myrthe/

Zaterdag 7 juli en zondag 8 juli worden in het Koning Boudewijnstadion de Belgische titels alle categorieën verdeeld.

Traditioneel zijn er op zaterdag de reeksen van de loopnummers en de kampnummers bij de AMH-atleten.

Als allereerste nummer van de dag staan om 10u de 400m horden reeksen op het programma. Justien Grillet liep vorige week tijdens de Brussels Grand Prix en op dezelfde piste naar een schitterende nieuwe PR van 56”92. In deze link kan je het interview van Justien door Atletieknieuws van vorige week na haar wedstrijd terugvinden, zeker de moeite waard. Met haar prestatie staat ze als 3de Belgisch ingeschreven en kan ze volop gaan voor het podium en hopelijk met als kers op de taart de EK limiet van 56”68 voor Berlijn halen zodat ze zich ook individueel kan plaatsen nadat ze dit reeds deed met de ‘Belgian Cheetahs’ op de 4x 400m. Zondag volgt dan de finale om 14u.

Na de dames zijn de heren aan de beurt voor hun reeksen van de 400m horden. Hierbij kan Niels Verbraekel een gooi doen naar een finaleplaats maar na een volledig geslaagde examenperiode is de vraag hoe het met de conditie is gesteld. Afgelopen jaren behaalde Niels net niet of net wel de finale en ook dit jaar is het kantje boord. Niels staat met zijn 55”11 vanop het Vlaams kampioenschap ingeschreven met de 9de tijd van de Belgisch deelnemers. Met zijn PR van 52”96 van vorig jaar op het BK Beloften behoort een finaleplaats op zondag  om 14u10 zeker tot de mogelijkheden.

Als laatste VS-er treedt Ruben Persoons op zaterdag aan in het verspringen bij de AMH-atleten T37 om 14u. Ruben verbeterde onlangs in Nortwill (SUI) zijn PR naar 4m98 en plaatste zich zo voor de eerste maal voor een Europees Kampioenschap (EK). Dit EK in Berlijn wordt dan ook  zijn hoofddoel voor het seizoen.

Zondag 8 juli worden ook de Belgische titels bij de kampnummers verdeeld.

Op de middag om 12u10 start Hanne Maudens als titelverdedigster aan het verspringen. Hanne mag zich opmaken om samen met Olympisch- en Wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam er een spannende wedstrijd van te maken voor de Belgische titel . Wie weet sneuvelt het 22 jaar oude Belgisch record van Sandrine Hennart dat op 6m63 staat. Nafi kwam dit seizoen in Gotzis tijdens de meerkamp reeds heel dichtbij tot 6m62 en Hanne sprong op onze Flanders cup Putbos Memorial Buyle naar een evenaring van haar PR van 6m48. Maar wie Hanne toen zag springen weet dat er veel meer inzat dan deze 6m48. Het belooft alleszins een spannende tweestrijd te worden om vingers en duimen bij af te likken.

Om 13u35 maakt 1ste jaar juniore Annelien Beelaert haar debuut tussen de ‘grote dames’ in het discuswerpen. Met haar PR van 38m25 vorige week in Deinze gegooid staat ze met de 9de prestatie van de 12 deelnemers ingeschreven. Op haar eerste grote kampioenschap kan ze vooral heel veel leren voor de toekomst en kan ze zonder druk of stress vooral genieten om tussen de toppers van België te staan. Een top 10 plaats behalen is dus een mooi doel en behoort zeker tot de mogelijkheden en wie weet misschien zelfs een finaleplaats bij beste 8.

De finales van de 400m horden staan respectievelijk voor Justien Grillet om 14u en hopelijk ook voor Niels Verbraekel om 14u10 geprogrammeerd.

Rubens Persoons mag zich om 15u20 opmaken voor de 100m bij de AMH-atleten T37. Met zijn PR van 13”58 gelopen tijdens de Flanders cup Putbos Memorial Buyle kan hij zich als doel stellen om de gevraagde 13”30 voor het EK in Berlijn te proberen lopen om zich zo ook na het verspringen te plaatsen voor de 100m.

Hanne Maudens neemt ook om 16u35 deel aan het kogelstoten. Met haar 13m28 (PR) van op de meerkamp in Gotzis staat ze ingeschreven met de 2de prestatie en kan ze mee strijden voor een podiumplaats. Hierbij mag Hanne als doel stellen om haar PR gevoelig aan te scherpen in functie van haar meerkamp op het EK in Berlijn van 7 tot 12 augustus.

We willen alle atleten heel veel succes wensen.

Enkele van onze top atleten uit het VS-TopTeam ontbreken om diverse reden op het BK, hieronder een kort overzicht:

  • VS Top-atlete Serena Capponcelli (Hoog) is in blijde verwachting van haar 2de kindje
  • VS Top-atleet Filip Eechout (Kogel-Discus) werkt een beperkt zomerprogramma af wegens aanslepende elleboog perikelen
  • VS A-atlete en nestor van het Topteam Kathleen Steenhaut is in volle voorbereiding op het WK Masters in Malaga in september waar ze deelneemt aan de ½ marathon, 8Km cross country en 10Km op de weg
  • VS A-atleet Siemen Timmermans (Polsstok) revalideert na een skiongeval
  • VS B-atleten en sprinters Joris De Clercq (100m) en Lennert De Lathauwer (200m-400m) focussen zich na de examenperiode op het BK Beloften eind augustus
  • VS B-atlete Tineke Commerman is terug aan het opbouwen na gezondheidsproblemen
  • VS C-atlete en revelatie Tine Vandenborne (1500m) focust eveneens naar het BK Junioren eind augustus
  • VS C-atlete Amber Boutens (400m Horden) gaat na een volledig geslaagd 1ste jaar aan de universiteit ook focussen op het BK Junioren
  • VS C-atleet Michiel De Vydt heeft reeds na de BvV een punt gezet achter zijn seizoen wegens werkomstandigheden.

 

Verslag Pascal Puylaert

 

EKu18 te Györ

De Europese scholierenkampioenschappen worden dit jaar in het Hongaarse Györ betwist van 5 tot 8 juli 2018.
Vs-atlete Myrthe Van der Borght zal in dit kampioenschap deelnemen aan het kogelstoten.

Op de site van FEThrowers kan u de prestaties van Myrthe volgen alsook kan u er nuttige links betreffende dit kampioenschap terugvinden.

Link naar de site van FEThrowers: https://fethrowers.com/2018/07/02/eku18-met-myrthe/#more-10463

Alle informatie i.v.m. inschrijven en herinschrijven kan u HIER terugvinden.

Goud en brons op PK & BK werp5kamp masters

 


Op het PK & BK werp5kamp voor masters te Sint-Niklaas behaalden Filip en Davy respectievelijk Goud en Brons.

Het verslagje is HIER terug te vinden.

Justien loopt CR en benadert limiet EK BerlijnOp de Brussels Grand Prix meeting liep Justien de baanronde met horden in een nieuwe recordtijd van 56"92.
Deze tijd is de 9de tijd aller tijden in Belgie en tevens de A3 elite limiet U26 van de Val.
Met deze tijd komt Justien ook in de buurt van de EK-limiet welke 56"68 bedraagt.